De Raamgezichten hangen en het werkt! De uitzichten van 4 buurtbewoners zijn te zien op de zijkant van Openbare School IJplein, aan de IJ-oever. Tijdens de eerste versie (toen nog van papier) merkten we al dat het werk goed viel bij de voorbijgangers en kinderen van de school. De muur die vaak als somber en log werd ervaren, kreeg een nieuwe functie. Het werd toegejuicht, aandachtig bekeken en leverde gesprekken op. We besloten een duurzame versie te maken, geprint op dibond. Op de vier afbeeldingen zijn uitzichten van buurtbewoners te zien, omkaderd met het raamkozijn voorzien van persoonlijke spulletjes. Het geheel is even groot als het enige echte raam dat deze gevel heeft. Sommige mensen liepen er langs, een kort blik opzij, liepen door… en stopte… ‘Dat is raar, door dit raam kijkt je niet naar binnen, maar naar buiten’. De weidsheid in. Licht, lucht en zicht.

Eigenlijk is het een kunstwerk voor het IJ. 

Foto: Moon Saris
Foto: Moon Saris