Elke dinsdag in de maand oktober vonden er “watergesprekken” plaats in de buurt. Waar we met bewoners van de IJplein-buurt spraken over de rol die het IJ speelt in hun wonen en leven. Het waren prachtige gesprekken, vaak ontroerend en zeer intiem. Midden op straat, stelden de mensen zich open voor elkaars inzichten, bevindingen en angsten. Zonder enige twijfel werd het wonen aan het water omschreven als zeer waardevol. Het brengt troost, relativeert, geeft vreugde, verbindt en brengt de mens terug naar de kern.

In samenwerking met Grafisch Werkplaats Amsterdam, die onlangs ook een vestiging heeft geopend op de NDSM werf in Amsterdam Noord, hebben we een aantal uitspraken van buurtbewoners omgezet in posters. Het ambachtelijk letterzetten gaf de mogelijkheid elke poster nauwgezet vorm te geven en elk zijn eigen unieke karakter.